Weblog

 

Zenuwachtig

Geplaatst door Newlife (newlife) op 14-06-2012
Blog >>

Thuis zittend op de bank zag ik de beelden van de Alpe d’ huzes voorbij komen met verschillende handbikers die de alpe d'huez beklommen. Nu begint het toch echt te kriebelen. Met nog iets minder dan 2 maanden te gaan, staat mijn persoonlijke doel op het programma; de beklimming van de Galibier. De zenuwen worden met de week groter. Zal het mij lukken om deze reus te beklimmen puur op armkracht? Met de beelden van de Alp du zes op mijn netvlies nemen de twijfels, en vragen toe. Heb ik de lat niet te hoog gelegd? was het niet verstandiger om eerst een klein heuveltje in zuid Limburg te beklimmen? Zijn mijn Spartaanse trainingen, waar zelfs Rocky Balboa een puntje aan kan zuigen voldoende geweest om deze klus te klaren?
Om mijn hoofd leeg te maken en mij voor te bereiden op deze helse klus ga ik iedere week ongeveer 4 uur met mijn vader toeren in de Eifel. Afgelopen week werd ik gebeld door mijn sponsor Ruud eigenaar van het bedrijf Verhoex die wilde een keer met ons mee de Eifel in om onze trainingen van dichtbij mee te maken. Waar houden jullie altijd pauze werd mij gevraagd. Ik zeg pauze? Pauze komt in het woordenboek van een Rossie niet voor, een pauze moet je namelijk eerst verdienen!
In een konvooi van twee auto’s reizen we met vijf man af om te trainen in de Eifel, allen getooid in een aerodynamisch Verhoex outfit. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming kan de training beginnen.

Als een echt wielerpeloton denderen wij met zijn vijven door het prachtige natuurgebied. Met de versnellingen in het kleinste verzet knallen we de steile klimmetjes omhoog. Met de benen is dit al een prestatie opzicht dus laat staan met alleen de armpjes. Na een rit van ongeveer twee uur kom ik erachter dat de remkabel is afgebroken. Toch wel handig in dit heuvelachtig gebied waar we met 50 km per uur naar beneden knallen dat de remmen naar behoren werken. Werkelijk ongelooflijk voor de derde keer laat mijn materiaal me in de steek. Net als het Nederlandselftal komt er een vroegtijdig einde aan deze rit. Balend, nemen we plaats op het plaatselijke terras waar we zorgen voor de innerlijke mens. Volgende week dan maar extra hard trainen!

Laatst vernieuwd: 30-06-2012 om 23:50

Terug

Commentaren

Wilskracht door Guest op 14-06-2012 om 17:15
Gwen, ik dink det as dich neet getraind hads, dich dae berg allein al op dien wilskracht kos beklumme. Ken nemus dae zo'n doorzettingsvermogen haet as dich!! Nogmaals petje aaf x
trudy door Guest op 14-06-2012 om 20:41

Ha Bikkel van os natuurlik geis dich same met diene buddy Peter dae berg beklimme.Geej got KNALLUH zeker weite.

Toevoegen commentaar