Biografie


Ik ben Gwen van Rosmalen geboren in Venlo op 26 Juli 1980. Als dochter van oud profvoetballer Ger van Rosmalen “loopt” sport als een rode draad door mijn leven. Hardlopen was mijn lust en mijn leven, regelmatig deed ik mee aan hardloopwedstrijden. Tot in juli 2009 het noodlot toesloeg. Op 5 juli 2009 werd ik getroffen door een herseninfarct, waarbij ik blijvend hersenletsel heb opgelopen. Na maanden lange intensieve revalidatie in de st. Maartenskliniek en later in het VieCuri ziekenhuis in Venlo probeer ik met wisselend succes mijn leven weer op te pakken. Op zondag 24 Oktober 2010 was ik in topvorm en rende ik een persoonlijk record op de 5 km. Een record dat nooit meer verbroken zal worden. Dit was überhaupt de laatste keer dat ik ooit zou rennen!

Op dinsdag 26 oktober 2010, slechts 2 dagen later, veranderende mijn onbezorgde leven in een nachtmerrie. Ik was met de fiets op weg naar de fysiotherapeut in het VieCurie ziekenhuis in Venlo. Op 100 meter van mijn eindbestemming stond ik voor het rode verkeerslicht te wachten. Toen het verkeerslicht op groen sprong, stak ik nietsvermoedend de weg over...totdat ik werd aangereden door een vrachtauto, die ondanks het inrijverbod rechtsaf was geslagen. Ik ontkwam ternauwernood aan de dood, maar werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. De diagnose; een gebroken jukbeen en een gebroken ruggenwervel met een complete lage dwarslaesie als gevolg (th10)!

Nooit meer lopen, nooit meer rennen. In een klap je onafhankelijkheid kwijt en vallen al je toekomstdromen in duigen. Er volgen voor de tweede keer in 1 jaar zware maanden van intensieve revalidatie in de st. Maartenskliniek, waarin allerlei emoties de revue passeren; onbegrip,onmacht, woede en moedeloosheid. Met vallen en opstaan en met behulp van mijn onmiskenbare eigenschappen zoals positiviteit, wilskracht en vechtlust probeer ik mijn leven weer opnieuw invulling te geven en mezelf nieuwe doelen te stellen. Tijdens mijn maandelange interne revalidatie in de St Maartenskliniek in Nijmegen ben ik in aanraking gekomen met mijn nieuwe passie; het handbiken. En 1 van mijn doelen voor 2012 is het beklimmen van de Col du Galibier in de Franse Alpen met een sporthandbike.